06/03/2021

כמו חלון ראווה: איך לרהט נכון ויטרינת וינטאג׳ שקופה

אחד הכלים שהולכים ותופסים תאוצה בתקופה האחרונה הוא המרקטפלייס בפייסבוק. יותר ויותר אנשים מוצאים את הפלטפורמה הזאת כמקום האידיאלי בחיפוש אחר רהיטים לביתם — רהיטי יד שניה שאפשר לשפץ ולשדרג או להשאיר כפי שהם, במחירים נגישים ונוחים. בימים בהם החנויות נפתחות ונסגרות בקצב מסחרר (ולצערנו, גם נסגרות לצמיתות) והעולם הדיגיטלי משתלט גם על שוק הריהוט הביתי, המרקטפלייס ודומיו הולכים וגדלים. אני אוהבת את המרקטפלייס, למרות שהאמת היא שעוד לא יצא לי לרכוש שם שום דבר. אני נהנית לדפדף ולראות את הרהיטים השונים — מציאות אמיתיות לפעמים — וגם נדהמת מהמחירים, בעיקר לטוב, אבל לעיתים גם לרע, של פריטים סנטימנטליים, אלה יותר ואלה פחות, שאנשים מחפשים למכור. מה שבטוח, המרקטפלייס מחזיר חזק מאוד לתודעה את עולם הווינטאג׳, את הארונות, הכסאות והוויטרינות של סבא וסבתא ששמרו עליהם ושימרו אותם בקנאות — אותם רהיטים שעד לפני מספר שנים היה נדמה שאף אחד לא ירצה בהם אחרי לכתם. בביקור האחרון שלי במרקטפלייס נתקלתי בוויטרינה מהממת שהזכירה לי מאוד ויטרינה אחרת, מהבית של ההורים של אדם ומיד הרמתי טלפון לאמא שלו על מנת לשמוע את הסיפור מאחוריה ומתוך מחשבה שאוכל לצלם אותה ולכתוב עליה מעט, כדי לתת מקום לעולם הווינטאג׳ שהולך וחוזר באיטיות, אבל בבטחה, למרכז הבמה בימים אלו.

ויטרינת וינטאג׳ מעץ עם דלתות זכוכית והרבה פריטי וינטאג׳ בה

הדבר הכי חשוב כשבוחרים ברהיט וינטאג׳ בסגנון הוויטרינה שלנו, הוא להבין האם ואיך אפשר יהיה לשלב אותו נכון בעיצוב שכבר קיים בבית. בבתים המודרניים של ימינו, בעיקר של הדור הצעיר שרוכש חלק נכבד מרהיטיו באיקאה ודומיה, כמעט שאין מקום לפריטי עץ עתיקים וכבדים כאלו ולכן קודם כל צריך לוודא שאכן הרהיט החדש יוכל להתכתב עם שאר הריהוט ועם העיצוב הכללי בבית. מעבר לכך, צריך לשים לב כי אם הוויטרינה בעלת דלתות זכוכית כמו אצלנו (רלוונטי גם לארון פתוח או למדפים), היא הופכת למעיין חלון ראווה, כך שאם החלטנו להכניס אותה לביתנו, צריך לזכור שאי אפשר לדחוף אליה פריטים כאילו היא ארון סגור לכל דבר ועניין, אלא יש לשמור על סדר פנימי שיהיה לא רק נוח, אלא גם אסתטי כלפי חוץ.

ויטרינת וינטאג׳ מעץ עם דלתות זכוכית והרבה פריטי וינטאג׳ בה

אז איך עושים את זה? איך בוחרים מה לשים בתוך הוויטרינה ואיפה בצורה נכונה?
קודם כל, שומרים על איזון בין הפריטים, דרך יצירת קבוצות ודרך שימוש בגובה מדורג בין הפריטים בהן, שהופך את הוויטרינה לשטוחה פחות (בדיוק כמו שעשינו בפוסט הפסקת קפה: הקווים המנחים בעיצוב שולחן קפה). לדוגמא, את ערימת הצלחות הנחתי בצורה מדורגת ולא כ״גוש״ שטוח, כלומר במקום ליצור ערימה של כל הצלחות הגדולות ולצדה ערימה נוספת של כל הצלחות הבינוניות, העדפתי לשלב את הגדלים זה בזה (ואפילו להשעין בודדות מהצלחות על גב הוויטרינה, כך שנעשה משחק בגבהים שלהן). שימו לב לשמירה על הבדלי הגבהים בין הפריטים, כפי שבאה לידי ביטוי בשילוב בין הפמוט הגבוה, המלחיה (או שזה משהו אחר?) הבינונית והקופסא הנמוכה שככל הנראה תפקידה היה להכיל סוכר. או, למשפחת כלי הגשת התה — המיכל דמוי הקומקום הגבוה, כד החלב הבינוני (והכוסות שהונחו זו על גבי זו, כולל צלחותיהן, וכך הפכו לבינוניות בגובהן גם הן) וצלחת ההגשה השטוחה והנמוכה. אין כאן חוקים קבועים וברורים, חשוב לזרום עם התחושות והרגש ולהרשות לעצמנו ליצור קבוצות שאינן מובנות מאליהן (בדיוק כפי שעשינו עם הפמוט, המלחיה והקופסא).

צלחות הגשה בתוך ויטרינת וינטאג׳

דרך נוספת לשמור על האיזון בוויטרינה היא לפזר ולחלק בין מדפיה את הפריטים בה. למשל, במקום להציב את כל כלי המטבח וההגשה זה לצד זה וליצור קטגוריה ברורה שכוללת אותם, העדפתי לחלקם בין המדפים השונים (לאותן תתי קבוצות שדיברנו עליהן קודם). אותו הדבר עשיתי גם עם כלי הנוי, המזכרות והפריטים העתיקים, המפוזרים בכל רחבי הוויטרינה ולא מרוכזים ספציפית במדף אחד. כאשר מעמידים את הפריטים חשוב לא ליצור עומס ולתת לעין את נקודות המנוחה וההפוגה שלה. זו אחת הסיבות הנוספות שבגללן אנו משתמשים באותן הקבוצות המדוברות, שעושות סדר בכמויות המידע הגדולות שהעין נחשפת אליהן.

שני מדפי פנים ויטרינת וינטאג׳ עם כוסות וכלי וינטאג׳ נוספים

הזכרנו מקודם את גב הוויטרינה ואת הצלחות שהשענתי עליו. אז קודם כל, הנחתי על הגב פריטים נוספים ובאופן כללי אני מאוד ממליצה להתייחס אליו ברצינות ולהשתמש בו כמדף תצוגה, מה שיעזור ליצור עוד עניין וגיוון בעיצוב. למרחיקי לכת, אפשר להדביק על גב הוויטרינה טפט שישנה לחלוטין את הלוק שלה. בהקשר זה, חשוב לקחת בחשבון את צבע הוויטרינה ולהתאים אליו פריטים שישתלבו איתו נכון. אצלנו, צבע הוויטרינה כהה ולכן רוב הפריטים בהירים. נכון, גם פריטים כהים יכולים להתאים, אך הבהירים, הקונטרסטים במקרה הזה, בולטים על הרקע הכהה, ״קופצים״ החוצה ומחיים את המראה היחסית כבד של רהיט העץ העתיק. אני לא ממליצה להתפרע עם הצבעים, אלא לבחור כיוון אחד, להתנהל סביבו ולשמור על הרמוניה צבעונית. השתמשו בפריטים העשויים מחומרים שונים ובעלי טקסטורות מגוונות — זכוכיות, אבנים בעלות טקסטורות טבעיות, כלים בעלי חריטות ועוד — כל אלו מגוונים את הוויטרינה והופכים אותה לשטוחה פחות ומעניינת יותר.

קופסאות וכדורי זכוכית בתוך ויטרינת וינטאג׳
פנים ויטרינת וינטאג׳: תמונות, צלחות ופריטי וינטאג׳ נוספים

אז אם יש לכם בית מודרני, מעוצב בהתאם לתקופה, מדויק ומדוקדק ונתקלתם בפריט וינטאג׳ שנדלקתם עליו, כנראה עשוי עץ, כנראה בצבע כהה בהתאם לכך, כנראה כזה שיהיה שונה משאר הרהיטים בבית ויוצא דופן בו, אני מקווה שעכשיו אתם יודעים יותר איך לרהט את חלקו הפנימי נכון, על מנת שיצליח להשתלב נכון ואף בטבעיות בבית. בהצלחה!

דניאלה מקמיל חלוץ מסדרת את ויטרינת הווינטאג׳

2 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם

היי, אני דניאלה

היי, איזה כיף שאתם פה! :)
אני דניאלה מקמיל חלוץ, מעצבת ובלוגרית.
ברוכים הבאים לעולם שלי, לבלוג Living Lite העוסק בסטיילינג ועיצוב הבית.
מקווה שהבלוג יעורר בכם השראה ושתצטרפו יחד איתי לעשייה יצירתית.

רוצה להישאר בעניינים?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

היי!
הירשמו לניוזלטר שלנו עכשיו
והיו הראשונים לשמוע על כל דבר חדש שמתפרסם בבלוג

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
דילוג לתוכן