25/09/2021

דירת שלושה חדרים, חלק ב׳: הסלון, פינת האוכל ונגיעות מהמטבח

היום, בפוסט ההמשך לדירת שלושה חדרים, חלק א׳: חדר ילדים וחדר שינה שהתחלפו במקומות, נעסוק בעיצוב הסלון בדירה, בפינת האוכל ובהתאמות קלות במטבח הפתוח, שנעשו במטרה ליצור שפה אחידה ומשותפת בין כל חלקי החלל המרכזי. כשנכנסתי לראשונה לדירה מיד היכה בי השולחן המלבני הגדול בפינת האוכל. הוא היה אמנם יפה, אבל לחלוטין לא פרופורציונלי וסגר את כל איזור הכניסה לבית. היה לי ברור שנצטרך להחליף אותו וששולחן עגול יתאים יותר וירווח את החלל, בנקודה כל כך קריטית לכך — הנקודה ממנה צופים בבית לראשונה לאחר שנכנסים אליו.

דירת שלושה חדרים, חלק ב׳: הסלון, פינת האוכל ונגיעות מהמטבח
שולחן בפינת האוכל ועבודת קיר מעץ

המינוס המשמעותי השני שזיהיתי במהרה היה חוסר ההגדרה של חלקי החלל המרכזי, שגרמו להכל להיות מאוד מבולגן. דיברנו בעבר, בפוסט השלם או סך חלקיו? על מחיצות והשימוש בהן בחללים מוגבלים, על הצורך בהגדרת חלקי החלל במקרה ומדובר בחלל ולו יותר משימוש אחד. אבל, לא תמיד צריך להשתמש בהפרדה מוחשית כמו מחיצה, לעיתים אפשר ואף רצוי לעשות זאת בעזרת ריהוט משלים, תאורה, צבעוניות ודרכים רבות נוספות שעוזרות לתת לכל חלק מחלל מעורב את הייחוד והאפיון שלו. כאן, היה חשוב שפינת האוכל תרגיש כפינת אוכל נטו, המטבח כמטבח והסלון כסלון. כמובן, החלל כולו צריך להיות בעל שפה כללית דומה, אבל באופן פרטני המטרה היא להבדיל את תתי החלל זה מזה ולתת להם להיות נוכחים בפני עצמם.

דירת שלושה חדרים, חלק ב׳: הסלון, פינת האוכל ונגיעות מהמטבח

אז, איך התחלנו? קודם כל, ידענו שהספה שהיתה בדירה נשארת וגם שהמיקום שלה נשמר (אילוצי חשמל / טלוויזיה). מיקום הספה קבע בהתאם את מיקום קיר הטלוויזיה, את שולחן הקפה ואת השטיח שמתחתיו. גם מיקום פינת האוכל היה ברור — לא ממש היתה אלטרנטיבה לכך. מכאן, שכבר כשניגשתי להכנת ההדמיות לחלל היה ברור כמעט לחלוטין היכן כל רהיט ימוקם, כמעט ללא אפשרויות משחק ושינוי. לכן, ההתמודדות המרכזית הראשונה שלי כמעצבת היתה לוח ההשראה, בו כאמור רציתי ליצור שפה אחידה בין חלקי החלל.

לוח השראה

הסגנון בו בחרנו לא באמת היה מוגדר וכבר אמרתי לכם בעבר — אני לא בדיוק חובבת של ההגדרות המסגרתיות האלו. נכון, לפעמים יש לי לקוחות שמבקשים סגנון ספציפי ואנחנו הולכים לפיו עד הסוף, אבל כל עוד ניתנת לי האפשרות לעשות באמת מה שבא לי — ופה לחלוטין זה היה המצב — אני לרוב מדלגת בין הסגנונות, כשבדרך כלל אחד מהם יהיה נוכח יותר מהאחרים, במטרה להביא את החלל פשוט להיות הכי יפה שאפשר. כאן, לצורך העניין, היה מיקס של עיצוב נורדי, מודרני, Mid–century ואולי אפילו תאתרו נגיעות של סגנונות נוספים. הצבעוניות בה בחרנו היתה בהירה, עם נגיעות כתום ובז׳, אבל עם שילוב של שחור. הדירה יחסית חשוכה (פונה לכיוון צפון — פחות אופטימלי לטעמי האישי, כפי שכבר הסברתי בעבר) ולכן לא רציתי להשתמש (מעבר לשחור) בצבעים חשוכים וכהים שמשרים אווירה כבדה.

סלון מעוצב

לבעלי הדירה היו המון דברים לאחסון והיה צורך למצוא להם מקום מסודר ונוח לכך. ההחלטה היתה להשתמש, כמו שאני כל כך אוהבת, בקירות, ולכן הזמנו מערכת אחסון ממשפחת Besta מאיקאה, אותה תלינו מעל הטלוויזיה. מתחתיה הוספנו מזנון טלוויזיה באותו הרוחב, גם הוא מאותה המשפחה מאיקאה ובו יחידות אחסון רבות גם כן. כך, דרך שימוש במוצרים דומים, מאותה המשפחה אפילו ובעלי גודל מקביל, יצרתי מסגרת ברורה שתחמה את קיר הטלוויזיה. לאחר שהוספתי את האביזרים הנלווים — המנורה השחורה העומדת והעציצים — ומצאתי שטיח שקרוב ברוחבו ליחידות האחסון, לא היה מקום לטעויות — הסלון הוגדר וברור לחלוטין איפה הוא מתחיל והיכן מסתיים. מן הסתם, כל זה נעשה בהקבלה לרוחב הספה בקיר ממול, שכאמור היה נתון מראש.

קיר טלוויזיה

לגבי סגנון הסלון, היה לי חשוב להבדיל בין שתי יחידות האחסון ולכן בעוד העליונה לבנה וחלקה, התחתונה מחורצת בחזיתה ועם פלטת עץ בהיר מעליה, מה שמכניס חמימות, טקסטורה וצבע ומשרה תחושה מודרנית / סקנדינבית. לא שיש חוק כזה, אבל החלטתי שאם השולחן בפינת האוכל עגול אני מעדיפה שהשולחן בסלון יהיה שונה ממנו, אבל לא עד הסוף. לכן, בחרנו בשולחן שחור מעץ בצורה שהיא מעין משולש מעוגל.

קיר גלריה, שטיח ושולחן קפה בסלון

בשלב הזה, הריהוט הגדול בדירה כבר היה ידוע (היחידות בפינת הטלוויזיה, שני השולחנות והספה), כך שנשאר היה להתעסק בריהוט המשלים וכאן נכנס לפעולה עניין הצבע השחור, שכאמור בא לידי ביטוי בסלון בשולחן הקפה, במנורה לצד הטלוויזיה ובעציץ מעליה. אז איפה עוד הוספנו שחור? בסלון – בגוף התאורה מעל שולחן הקפה ובמסגרות ההדפסים מעל הספה (ההדפסים מ־Etsy, המסגרות מאיקאה), שנבחרו בהתאם לדוגמת השטיח (ובעקבות ההדפסים נבחרו הכריות שעל הספה); במטבח — בידיות הארונות שהחלפנו ובמדפי התצוגה הקטנים שמיועדים לצנצנות, כוסות ופריטי נוי. מעבר לכך, השינוי במטבח לא היה מורכב במיוחד והסתכם בהוספת שעון קיר ברוח הבית החדשה ובהתאמת צבעוניות האיזור לשאר הדירה.

קיר גלריה הדפסים בסלון
כריות בסלון
מדפי נוי במטבח

בחזרה לאיזור פינת האוכל. דיברנו כבר על ההחלטה לבחור בשולחן עגול ועכשיו נרחיב על הבחירה בעבודת הקיר מעץ, שמזכירה מאוד בסגנונה את העבודה שבחרנו בפרויקט אחר. קוטר השולחן 105 ס״מ והמטרה היתה למצוא לו פריט דקורטיבי נלווה שיגדיר את הפינה ביחד איתו. בחרנו בעבודה הזו משום שהצבעים שלה התאימו לצבעוניות שיצרנו בשאר החלל (בעיקר בשטיח ובאחד ההדפסים בסלון) ובגלל שהרוחב שלה – 90 ס״מ, מעט פחות מקוטר השולחן – התאים במדויק.

דירת שלושה חדרים, חלק ב׳: הסלון, פינת האוכל ונגיעות מהמטבח

לסיום, עיצבנו גם את פינת הכניסה, על מנת ליצור איזור נוח להשיל מאיתנו את הדברים בעת הכניסה לבית. לשם כך, הרכבנו על הקיר מדף חדש, מראה להתארגנות ועציץ קטן. צבעי הפריטים הותאמו כמובן לפלטה של שאר הבית ושידרו חמימות ונעימות. בשלב האחרון בהחלט, הוספנו פריטי נוי קטנים נוספים וזהו, סיימנו. אני מקווה שלדעתכם הבית מעוצב כעת יפה, נעים וחכם, מוגדר היטב ומשדר אנרגיות חיוביות. אני מזמינה אתכם להציץ בסרטון המייקאובר שלפניכם, להגיב, לשתף ולעקוב על מנת להיות מעודכנים בכל פוסט שאני מפרסמת ואף ביותר מכך.

קיר הכניסה לבית

4 תגובות

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם

היי, אני דניאלה

היי, איזה כיף שאתם פה! :)
אני דניאלה מקמיל חלוץ, מעצבת ובלוגרית.
ברוכים הבאים לעולם שלי, לבלוג Living Lite העוסק בסטיילינג ועיצוב הבית.
מקווה שהבלוג יעורר בכם השראה ושתצטרפו יחד איתי לעשייה יצירתית.

רוצה להישאר בעניינים?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

היי!
הירשמו לניוזלטר שלנו עכשיו
והיו הראשונים לשמוע על כל דבר חדש שמתפרסם בבלוג

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
דילוג לתוכן