28/08/2021

להפוך את הקיר לאקטיבי וחי: כך תיצרו קיר ייחורים ירוק מיוחד

זוכרים את שלושת ה־DIYs שעשיתי במטבח? אז אם להגיד את האמת, למרות שהרבה פעמים הבית שלי עובר שינויים, גם בגלל שאני מצלמת לבלוג ולאינסטגרם את החללים השונים בו וגם בגלל שפשוט ככה זה — דברים משתנים וזזים, לפחות אצלי — את ה־DIYs האלו כבר קרוב לשנה, מאז שהכנתי אותם, לא הזזתי ממקומם. אני אוהבת אותם, הם נוחים לי ומשרתים אותי ביום־יום ואני לגמרי לא מרגישה צורך להוריד אותם מהקירות או להעבירם למקום אחר. את התמונה שליוותה את מתלה המקרמה לעציץ ואת מתלה המגבות בצילומים, לעומת זאת, כבר העברתי לפינה אחרת ומפה לשם נוצר לי חלל מעט ריק ולבן מדי, שבהיתי בו לא פעם בעודי מכינה קפה לצידו. הרבה זמן תהיתי איך אמלא את החלל ולאחרונה חשבתי להכין שם קיר אקטיבי, חי, בעל ערך מוסף, שצריך לדאוג לו ולעקוב אחריו. לכן, החלטתי ליצור קיר ייחורים, שיכול להיות ממוקם בפינות רבות בבית, שלא חייבות להיות גדולות או מרכזיות במיוחד (אפילו, למשל, על קיר תומך משעמם ומיותם), אבל כן חשוב שתהיינה זמינות ונראות, כדי שלא ״נשכח״ לטפל בייחורים עליהן. המחשבה לשלב את קיר הייחורים לצד העציץ התלוי היתה נראית לי טבעית ולכן ניגשתי למשימה סקרנית ואופטימית.

קיר ייחורים במטבח

חשוב להוסיף כי הבחירה להפוך את הקיר הזה ספציפית לקיר ייחורים היוותה המשך להחלטה לתלות עליו את אותו העציץ: הקיר מואר מספיק, השמש נכנסת אליו במידה נכונה ולא מוגזמת, תנאי הגידול נוחים, וכך נוצר בסיס טוב ואופטימלי עבור הייחורים. את המבחנות לקיר הזמנתי מאלי אקספרס, כשהעלות נעה סביב 19 ש״ח למבחנה בזמן ביצוע ההזמנה. כפי שאתם יכולים לראות, הזמנתי שש מבחנות והן הגיעו ביחד עם וו קטנטן לתלייה לו מחוברות 4 סיכות שמאוד קל לקבע לקיר בעזרת פטיש בלבד. מה שנוח עוד הוא שהחורים שנוצרים בקיר מהסיכות קטנים ביותר ואופטימליים למי שחושש מפגיעה מאסיבית בו.

לגבי פריסת המבחנות על הקיר, אם אתם לא סומכים על הספונטניות שלכם שתיצור קיר יפה, אני ממליצה לעבוד לפי גריד מסודר, כך שהקיר ייצא סימטרי ומדויק. אני העדפתי לזרום עם הקיר ולהרגיש אותו וסימנתי לעצמי בעזרת עיפרון את המקומות שבהם היה נראה לי שהמבחנות יתאימו ויעבדו יפה זו עם זו. הסקיצות האלו, בדיוק כמו כאן, עוזרות ולפעמים אפילו הכרחיות, על מנת שלא נתחרט בהמשך. לכל מבחנה היו שלושה חורים שבהם היה ניתן להשחיל את הוו — אני בחרתי תמיד בתחתון מכולם, אבל אין לכך משמעות פרט לגובה המבחנה הסופי על הקיר.

ייחור- קיר ייחורים

לאחר שמוודאים שסקיצת הקיר לטעמנו מורידים את המבחנות ממנו, ממלאים אותן בייחורים ובמים וזהו — יש לנו קיר חדש, זול יחסית, מיוחד, ירוק, חי ויפה, שגם דורש מאיתנו את תשומת הלב והאהבה שלנו. הערה אחרונה — חשוב לשים לב שהגבעולים של כל ייחור ארוכים מספיק כדי ״לצלול״ לתוך המבחנה, אחרת המים ינזלו החוצה דרך החורים שמיועדים לוו. אהבתם את הרעיון? אשמח אם תכתבו לי בתגובות, אם תספרו לחברים על הבלוג שלי ואם תעקבו אחריי באינסטגרם! נתראה בפוסט הבא.

אני תולה את המבחנות על הקיר- קיר ייחורים

27 תגובות

  1. היי! ממש ממש יפה. ובכלל הזדמנות להגיד שאני מאוד נהנית מהתוכן שלך באינסטגרם.
    אפשר לינק למבחנות?

    1. תודה רבה אביטל איזה כיף לי!
      שולחת לך את הלינק למייל 🙂

  2. היי אשמח גם לקבל לינק לקנייה של המוצר תודה רבה 🙂 רעיון מהמם

    1. תודה רבה אביבית
      הלינק קצת מסורבל יכולה לשלוח לך למייל באהבה

  3. הרעיון משגע והקיר מקסים.
    רק לא מובן לי איך הסיכות הקטנטנות שעל הוו מספיקות לקיבוע המבחנה עם המים לקיר.
    כמה זה נכנס פנימה והאם זה יציב?

    1. תודה רבה תמר!
      הסיכות האלו מספיקות לקיבוע זה הרגיש לי מאוד יציב
      ולא מדובר על הרבה מאוד מים כי החורים לא מאפשרים זאת 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

אולי תאהבו גם

היי, אני דניאלה

היי, איזה כיף שאתם פה! :)
אני דניאלה מקמיל חלוץ, מעצבת ובלוגרית.
ברוכים הבאים לעולם שלי, לבלוג Living Lite העוסק בסטיילינג ועיצוב הבית.
מקווה שהבלוג יעורר בכם השראה ושתצטרפו יחד איתי לעשייה יצירתית.

רוצה להישאר בעניינים?

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

היי!
הירשמו לניוזלטר שלנו עכשיו
והיו הראשונים לשמוע על כל דבר חדש שמתפרסם בבלוג

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.
דילוג לתוכן